Μετά από ένα χρόνο αδράνειας των κατοίκων και φορέων της περιοχής (με  εξαίρεση την αγωγή που κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής και η απόφασή της αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες) η Γενική Συνέλευση Γονέων του Δημοτικού Αγ. Τριάδας αποφάσισε  να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης του θέματος και της επιδίωξης του "κλεισίματος" των παράνομων κεραιών.

Μιλάμε για τις παράνομα λειτουργούσες κεραίες στην ταράτσα του "Cavo verde", που εδώ και τρία χρόνια ακτινοβολούν όλη τη γειτονική περιοχή και κυρίως   τα παιδιά του σχολείου.
Η συμβιβαστική, ευθυνόφοβη και παρελκυστική τακτική του ΔΣ ανατράπηκε από μια Γενική Συνέλευση που έδειξε ότι δεν έχει τη διάθεση να συναινέσει στη συνέχιση της έκθεσης των παιδιών στην επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των τριών σταθμών βάσης που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το σχολείο.
Αποφασίστηκε να γίνουν καταγγελίες προς την εισαγγελία, την πολεοδομία, τον Δήμο και να σταλεί δελτίο τύπου στον τύπο και στο διαδίκτυο που να "ανεβάζει" το θέμα ώστε να προκληθούν ενέργειες που θα οδηγήσουν στο "γκρέμισμα" της απειλής υγείας που συμβολίζουν τα κεραιοσυστήματα.
Να σημειώσουμε πως:

  1. η Δημοτική αρχή μας διαβεβαίωσε πως στέκεται αρωγός σε όποιες αποφάσεις πάρθηκαν και ότι συμβάλλει με τη νομική της υπηρεσία για οποιαδήποτε δικαστική διεκδίκηση και για την επίτευξη των αποφάσεων που ελήφθησαν, και 
  2. δεν ίσχυσε - όπως ήταν και αναμενόμενο - η ανόητη απόφαση του ΔΣ που διανεμήθηκε πριν τη ΓΣ και απέκλειε γονείς, ακόμη και από το δικαίωμα της τοποθέτησης, αν δεν ήταν ταμειακά τακτοποιημένοι προς το Σύλλογο Γονέων.
  3. δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που φέρουν μέλη του ΔΣ να έχουν υποβάλλει παραίτηση. 


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.