Με τον τίτλο «Δημοσιεύματα για την απομάκρυνση των Ρομά από τα Τσαΐρια» διαβάσαμε άρθρο στο έντυπο «ΠΕΡΑΙΑ» (το οποίο παραθέτουμε στο τέλος του post), με το οποίο επιχειρείται - με αφορμή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα – να αντικρούσει απόψεις που εκφράστηκαν σ’ αυτά και οι οποίες ήθελαν τους Ρομά της Περαίας να βρίσκονται «υπό διωγμόν».


Είναι αλήθεια πως δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μας τα αναφερόμενα δημοσιεύματα, αλλά μας δημιούργησε απορίες και κακή εντύπωση που με το άρθρο γίνεται προσπάθεια να  κατηγορηθούν (ότι «δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν») άτομα «που κατέθεσαν σχόλια ανθρωπιστικού περιεχομένου, πολλά από τα οποία  ουδέποτε ασχολήθηκαν με τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.  Παράγραφος που επιχειρεί να αναδείξει το ενδιαφέρον του αρθρογράφου και παράλληλα να καταδείξει το «ύποπτο» της κατάθεσης σχολίων και άποψης για το συγκεκριμένο θέμα από ευαισθητοποιημένους πολίτες (έχουμε ειδικές αυθεντίες ;)
Αντίθετα όμως μπορούμε να βεβαιώσουμε για προτάσεις που κατατέθηκαν (χωρίς όμως να τεθούν σε ψηφοφορία), σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από συμβούλους της Διοίκησης Αλεξανδρή και ζητούσαν να κινηθεί διαδικασία εξώσεων στους Ρομά, ώστε να μπορέσει να δοθεί, το ταχύτερο δυνατόν, ελεύθερος ο χώρος των 100 στρεμάτων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Βέβαια, όπως προκύπτει από το άρθρο – και μπορούμε κι εμείς με τις πληροφορίες μας να βεβαιώσουμε – υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από τη  Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού για την ταχύτερη δυνατή εξεύρεση λύσης – αποδεκτής και από τους Ρομά – στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού σε άλλη περιοχή. Κινητικότητα που υπαγορεύεται και από το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον  του Δήμου αλλά κυρίως για τη άμεση απομάκρυνσή τους ώστε ν’αρχίσουν να τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις των μελετών για την έλευση των Πανεπιστημιακών τμημάτων με τη δημιουργία των  απαραίτητων υποδομών.
Γι’ αυτό και το άρθρο καταλήγει, αποκαλύπτοντας και το λόγο της δημοσίευσής του, με την πρόταση προς το Πανεπιστήμιο να προχωρήσει στην «υπογραφή συμβολαίων ακόμα και πριν τη μετεγκατάσταση των Ρομά», ώστε να γίνουν «οι μελέτες και η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα».


Δημοσιεύματα για τους ΡΟΜΑ

Πρόσφατα, διαβάσαμε δημοσιεύματα που ήθελαν τους ΡΟΜΑ της περιοχής μας να βρίσκονται «υπό διωγμό». Δίπλα σε αυτά, είδαμε και σχόλια «ανθρωπιστικού» περιεχομένου, πολλά από τα οποία τα έκαναν άτομα που ουδέποτε ασχολήθηκαν με τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.
Η Διοίκηση του Δήμου σήμερα, συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους και εργάζεται στο πλευρό τους για την εξεύρεση μια οριστικής λύσης στο πρόβλημα της εγκατάστασής τους. Ο Δήμαρχος, Γιάννης Αλεξανδρής, επισκέφτηκε τόσο τον ομόλογό του του Δήμου «Δέλτα» όσο και τον Περιφερειάρχη προκειμένου να καταστεί δυνατή η μετεγκατάστασή τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Είναι γνωστό ότι η έκταση την οποία σήμερα καταλαμβάνουν έχει παραχωρηθεί για την εγκατάσταση τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν εκεί για πολύ ακόμη. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι και το έχουν αποδεχθεί σαν πραγματικότητα.
Σήμερα, δεν αποτελεί πολιτική της διοίκησης η βίαιη απομάκρυνσή τους, καθώς υπάρχει η βούληση να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια. Η απόφαση αυτή αποτελεί την ύστατη επιλογή, προκειμένου να μην χαθεί ο σημαντικός στόχος του Πανεπιστημίου, κάτι που βρίσκεται ψηλά στην ιεράρχηση των αναπτυξιακών στόχων του Δήμου. Άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να δεχθεί το πανεπιστήμιο την υπογραφή συμβολαίων ακόμη και πριν την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία μελετών και η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Με μια τέτοια εξέλιξη, το πανεπιστήμιο θα διευκολύνει κι αυτό με τη σειρά του στην εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης στο θέμα της μετεγκατάστασης, καθώς στην πραγματικότητα θα «χάριζε» ένα ακόμη χρονικό διάστημα στην προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλης έκτασης να τους φιλοξενήσει.
Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

9 comments:

  1. Φανταζόμαστε πως γνωρίζετε πως απο το 2007 το Υπουργείο έχει ζητήσει από το Δήμο να κάνει τα προβλεπόμενα από το νόμο για τη μετεγκατάσταση και, όπως λέει το Υπουργείο, ο Δήμος δεν είχε ανταποκριθεί.

    Αν δε δεν ειχε δοθεί δημοσιότητα από μέρους μας πέρυσι το καλοκαίρι κανένας δεν θα ασχολιόταν ούτε με τη άθλια στέγαση ούτε με τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των Ρομά της Περαίας, που ζουν εκει πάρα πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να προσθέσω στις αγνές προθέσεις ,των συμπολιτών μας που πασχίζουν να βοηθήσουν τους ΡΟΜΑ,
    πιέζοντας την δημοτική αρχή να τους αφήσει να μείνουν για πάντα στην έκταση που καταπάτησαν και μάλιστα θα έλεγα να αυξήσει και άλλο τα δημοτικά τέλη ,για να μπορέσει να τους κάνει σπίτια και ότι άλλο χρειάζονται για να έχουν μια άνετη διαβίωση στην περιοχή μας.
    Τι να το κάνουμε το πανεπιστήμιο στην περιοχή μας? μήπως θα δώσει μια ώθηση στην ποιότητα ζωής και στην οικονομική ανάπτυξη ?
    Δεν νομίζω.
    Μάλιστα στην αγωνία των συμπαραστατών των ΡΟΜΑ θα προσέθετα και θα έλεγα να ζητούσαμε όλη η περιοχή στα ΤΣΑΙΡΙΑ να γίνει κέντρο περίθαλψης μεταναστών ,μην τυχόν και μας πούνε ρατσιστές .
    Φυσικά η αρχή έγινε με τους γυφτοβουλγαρους κλεφταράδες που ζουν και …..εργάζονται τα τελευταία χρόνια ξελαφρώνοντας μας από χρήματα ώστε να μην έχουμε το άγχος μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ και χάνοντας τα χρήματα μας την αξία τους
    Επίσης αν ζητούσαμε να έρθουν και μερικά κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών και επαγγελματικής αποκατάστασης πρώην φυλακισμένων θα ήταν το ιδανικό σενάριο για να εκτοξευτεί η ανάπτυξη του δήμου μας στα ύψη.
    Δηλαδή δεν κατάλαβα η Αθήνα ,η Πάτρα ,η Ηγουμενίτσα και κάποια ακριτικά νησιά, τι παραπάνω έχουν από εμάς που έχουν γεμίσει από κάθε καρυδιάς καρύδι και φοβούνται να ξεμυτίσουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους?
    Μέχρι όμως να γίνουν οι υποδομές από τον δήμο θα παρακαλούσα τους ευαίσθητους συμπολίτες μας να αφήσουν στην άκρη τις κάμερες και τα χαμόγελα και ας αρχίσουν να δέχονται έστω στην αρχή μια φορά την εβδομάδα στα σπίτια τους τα τσιγγανοπουλα και όποια άλλα αλλοδαπά παιδάκια χρήζουν της συμπαράστασης μας και να τους προσφέρουν ένα ζεστό πιατάκι φαι στο τραπέζι τους,να τα βάζουν να παίζουν με τα παιδάκια τους ,να τα λούζουν στις μπανιέρες τους ,ε άμα τα κάνουν και ένα καλό ξεψείρισμα ,τότε ναι μπορώ να πω ότι πετύχανε το απόλυτο της ανθρωπιάς,

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ.
    Εκείνο που έχω να προσθέσω ειναι γιαυτούς (υποψηφιοι με τον συνδιασμο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ απο ΠΕΡΑΙΑ)οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλευτουν πολιτικά την υπόθεση με τους ΡΟΜΑ και ηταν εκείνοι που αναψαν την φωτια στον δημο θερμαικου ,(προσπαθοντασ να χτυπησουν τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ στο ΤΡΙΑΔΙ 12στρέμματα.)να τουσ πάρουν να τουσ φιλοξενησουν στο σπιτι τους.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    Αναρωτιθηκατε ποτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ μήπωσ αυτοι οι άνθρωποι δεν γουσταρουν να ακολουθησουν τον δικο μας τροπο ζωης?Αναρωτηθηκατε ποτε μηπως ειναι λαθος ο τροπος που προτεινετε να αλλαξουν την ζωη τους?Αναρωτηθήκατε ποτέ πως ειναι δυνατον να αλλαξει καποιος τον τροπο ζωης ενος Νομαδικου λαου που για ΑΙΩΝΕΣ εχει τον ίδιο τροπο ζωής?
    ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΥΣΤΕΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.
    Πριν τις εκλογες το δήθεν πιλοτικό πρόγραμμα που αφορούσε την εισοδο των παιδιων των ΡΟΜΑ στα σχολεια (δημοτικα)και ολως τυχαιως ξεκινουσε απο τον δημο θερμαικου ηταν ενα προγραμμα του πανεπιστημιου με κοστος αν θυμαμαι καλα πανω απο 2.000.000 ευρω.πιθανον να ειναι πολυ παραπανω.
    σταματιστε την κοροιδια .αν ενδιαφερεστε ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ απαιτηστε να τουσ δοθουν ολα τα χρηματα που ερχονται απο την ευρωπαικη ενωση στην ελλαδα για ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.
    Υ.Γ:ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ελληνικό Παρατηρητήριο
    Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον αγώνα που δίνεται από το Παρατηρητήριο για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων και συγκεκριμένα των Ρομά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δε χρειάζεται να αυτοεπαινούνται με το συγκεκριμένο σχόλιο : "Αν δε δεν ειχε δοθεί δημοσιότητα από μέρους μας πέρυσι το καλοκαίρι κανένας δεν θα ασχολιόταν ούτε με τη άθλια στέγαση ούτε με τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των Ρομά της Περαίας, που ζουν εκει πάρα πολλά χρόνια."
    Και φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν φωνές που στάθηκαν και βρίσκονται κοντά στο πρόβλημα.
    Και δεν μιλάμε για κάποιους που μπορεί η δραστηριοποίησή τους να σχετίζεται με ευεργετήματα ή χρηματοδοτήσεις από προγράμματα που κατά καιρούς ανακύπτουν, όπως οι μελέτες επί μελετών που ροκανίζουν τα κονδύλια που θα έπρεπε να πηγαίνουν στη βελτίωση της διαβίωσης των Ρομ.

    @ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
    Οι ειρωνίες, εξυπνάδες και υπερβολές στους χαρακτηρισμούς δεν θεωρώ ότι μπορούν να κρύψουν το ρατσισμό που αποπνέει το σχόλιό σου. Θα ήταν σημαντικότερο και θα συνέβαλλε η κατάθεση απόψεων και θέσεων, όπως απάντηση στην ερώτηση:
    Έχουν ή όχι δικαίωμα τα τσιγγανόπαιδα στη μόρφωση, εκπαίδευση, υγεία κλπ;
    Πρέπει ή όχι η πολιτεία να φροντίζει τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τις μειονότητες;
    Ζητάμε σαν ιστολόγιο συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που αυθαίρετα και με προκλητικό τρόπο επιχειρούν να προσδιορίσουν μια ολόκληρη φυλή που ζει δίπλα μας ειρηνικά και δημιουργικά από πολλές γενιές πριν.
    Όσο για τις ψείρες, όλοι κάποτε είχαμε αλλά και θα έχουμε. Το πρόβλημα είναι οι συνθήκες υγιεινής που απουσιάζουν από τον οικισμό. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ, και για τους Ρομά αλλά και για τα δικά σου πρόσωπα.

    @ BLACK-PIT
    Από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις σου είχα σχηματίσει την εντύπωση πως έχεις τη δυνατότητα να εξετάζεις νηφάλια αλλά και με οξύνοια τα γεγονότα. Δεν ανέμενα ότι θα έπεφτες σε τέτοιου είδους υπερβολές και αφορισμούς. Τα ζητήματα υποδαύλισης, έκφρασης ή στήριξης ρατσιστικών θέσεων νομίζω ότι ξεπερνούν τα ονόματα Αλεξανδρής - Μαυρομάτης αλλά και την τοπική πολιτική αντιπαλότητα.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου σε σχέση με το διαφορετικό τρόπο ζωής που έχουν, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί την απομόνωση των παιδιών τους από την εκπαίδευση και την ένταξη στην κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


    Επειδή αγαπητέ Χρήστο ο σχολιασμός σου ήταν κατά την γνώμη μου άστοχος και υπέρ το δέον λαϊκίστικος ,θα σε παρακαλούσα να μας δείξεις το ευαίσθητο πρόσωπο σου με πράξεις.
    Και τι εννοώ?
    Ξεκινώντας να μαθαίνεις σκάκι στα τσιγγανοπουλα μαζί με τα υπόλοιπα παιδάκια του σκακιστικού συλλόγου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που προεδρεύεις.
    Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή για να δώσεις το καλό παράδειγμα σε όλους εμάς τους ρατσιστές

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πάλι ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ αποφεύγεις να μιλήσεις με θέσεις, απόψεις.
    Και κάνεις μια πρόταση που φυσικά και αποδέχομαι.
    Ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλοξενία με χαρά και μπορεί και θέλει να υποδεχθεί παιδιά μειονοτήτων για εκμάθηση σκακιού.
    Άλλωστε το έχει προτείνει κατά καιρούς σε παιδιά μεταναστών και μάλιστα χωρίς χρήματα.
    Και φυσικά αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας της αλλά και η ονομασία της. Η φιλοξενία των "ξένων" (ουσιαστικά και μεταφορικά).
    Λέγαμε τότε (τώρα ισχύει πολύ περισσότερο) ότι τα παιδιά των μεταναστών δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ποσά που απαιτούνται για εξωσχολικές δραστηριότητες. Και έτσι επιδιώκαμε και επιδιώκουμε να γίνει η "Φιλοξενία" στέκι φιλοξενίας.
    Άσχετο που κανείς από τους Διοικούντες δε φρόντισε να στηρίξει την προσπάθειά μας, εκτός από τον κ. Μάγγο.
    Εδώ οι Αγιοτριαδιώτες δεν παραχώρησαν ούτε το σχολείο, ούτε την παράγκα για στέγαση των τμημάτων εκμάθησης ......
    Συγνώμη, παρασύρθηκα και έβγαλα τον πόνο μου για τη "Φιλοξενία".
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ivan

    "Και φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν φωνές που στάθηκαν και βρίσκονται κοντά στο πρόβλημα."

    Κάποιες ελάχιστες φωνές υπήρχαν αλλά μέχρι πέρυσι τι είχε γίνει; Το δε σχόλιό μας αναφέρεται στην ακινησία των αρχών στα θέματα ανθρώπινης διαβίωσης και πρόσβασης στην εκπαίδευση μέχρι πέρυσι που τεκμηριώσαμε.

    Και ελάχιστες από τις φωνές αυτές ακούστηκαν όταν έγιναν οι ρατσιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία κατά των παιδιών Ρομά και όταν ο Δήμος απέρριψε παράνομα τις αιτήσεις μεταδημότευσης μερικών Ρομά.

    Παραπάνω παρέθεσα δήλωση του Προέδρου των Ρομά στην "Περαία" για το πόσο ξεχασμένοι από όλους ένοιωθαν μέχρι τότε.

    "Και δεν μιλάμε για κάποιους που μπορεί η δραστηριοποίησή τους να σχετίζεται με ευεργετήματα ή χρηματοδοτήσεις από προγράμματα που κατά καιρούς ανακύπτουν, όπως οι μελέτες επί μελετών που ροκανίζουν τα κονδύλια που θα έπρεπε να πηγαίνουν στη βελτίωση της διαβίωσης των Ρομ."

    Ελπίζω να μην εννοείς εμάς και την ομάδα εθελοντών της Θεσσαλονίκης που συνδράμει τους Ρομά της Περαίας από πέρυσι, γιατί όλα αυτά τα κάνουμε εθελοντικά.

    Αντίθετα, στην καλοπληρωμένη από το κράτος και με ευρωπαϊκά κονδύλια μελέτη για τους Ρομά στην Ελλάδα («Εκπόνηση Μελέτης για την Καταγραφή της Υφιστάμενης Κατάστασης των ΡΟΜΑ στην Ελλάδα, Απολογισμός Δράσεων και Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την 4η Προγραμματική Περίοδο») οι Ρομά της Περαίας δεν αναφέρονται καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Αγαπητέ Χρήστο ,άστο το θέμα ΡΟΜΑ στην άκρη διότι είναι πολύ ευαίσθητο και όπως πολύ καλά ξέρεις, έχει γίνει παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων για πολιτικούς και μόνο σκοπούς.
    Τα περί, με μεγάλης ευχαρίστησης σου για την φιλοξενία τους στον σκακιστικό όμιλο, το ξέρω ότι είναι ειλικρινή και θα είμαι χαρούμενος να τα δω ,να μαθαίνουν και να παίζουν σκάκι …….μαζί με τα υπόλοιπα παιδάκια του συλλόγου .
    Επειδή όμως δεν θα γίνει αυτό ποτέ, διότι θα αδειάσει ο σκακιστικός όμιλος από αθλητές ,σου λέω άστο και ας δούμε, τις ενέργειες που θα κάνουν οι κρατικές αρχές και τότε, εδώ είμαστε να τις ξανά σχολιάσουμε.
    Δεν δέχομαι όμως με τίποτα, επειδή κάποιοι θέλουν να προβάλουν το θεάρεστο έργο τους(μοίρασμα από μερικές παλιές κουβέρτες και κάποια σκουριασμένα ποδήλατα) στις κάμερες και πιέζοντας την εκάστοτε διοίκηση να κάνει πράξη και να νομιμοποίηση τις παράνομες καταλήψεις, στο όνομα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος.
    Δεν κατάλαβα καλά ,που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι συμπολίτες μας με τις κάμερες και τα δώρα, όταν πριν μερικά χρόνια κάποιοι τσιγγάνοι πήγαν να κλέψουν ένα βενζινάδικο στην κερασιά και όταν τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης τον σκότωσαν?
    Που είναι όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι συμπολίτες, να πάνε με τις κάμερες και να τους τραβήξουν όταν καίνε τα καλώδια που έχουν κλαπεί από αντλιοστάσια ,για να πάρουν τον χαλκό και να τον πουλήσουν?
    Όταν κλέβουν τα καπάκια από τα φρεάτια και έτσι οι δρόμοι γίνονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών?
    Ευαίσθητοι συμπολίτες μου επειδή καταλαμβάνουν δημόσια έκταση και όχι κάποιο οικόπεδο δικό σας δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε τα στραβά μάτια και θα τους το χαρίσουμε.
    Αν δεν καταλάβατε καλά, η δημόσια περιουσία είναι και δική μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος και ούτε έχει δικαίωμα η όποια δημοτική αρχή να την χαρίζει στον οποιονδήποτε για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
    Όπως πολύ καλά είπατε ,ζούνε δίπλα μας τόσα χρόνια και …….εργάζονται .
    Εφόσον εργάζονται να πάνε όλοι μαζί με τον αρχηγό τους και να αγοράσουν μια έκταση από τα χρήματα που κερδίζουν και να στήσουν τα τσαντίρια τους και ότι άλλο αγαπάνε λόγω κουλτούρας και όχι να τρώνε στα μπουζούκια τα λεφτά όταν έρχεται να τραγουδήσει ο …ΣΟΤΙΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ,που του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.
    Φτάνει πια με την καραμέλα των κατατρεγμένων ΡΟΜΑ.
    Δηλαδή όλοι εμείς που έχουμε άδειες για τα μαγαζιά μας ,πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας ,ΚΤΕΟ,φορους ,τι ειμαστε?Μ………ς?
    Πάνε μια βόλτα στα δικαστήρια και αν το 80%των υποθέσεων παραβατικοτητας δεν αφορούν τους ΡΟΜΑ, τότε μπορείς να με λες ρατσιστή

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕIΔΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ.ΕΚΑΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Θα κάνω ένα τελευταίο σε ολους αυτους ,τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΥΣ -όπως τους αποκαλώ ,και περιμένω μια απάντηση.
    Υπάρχει κανενας νόμος που να απαγορεύει μια οικογενεια τσιγγανων να νοικιασει ενα σπιτι μεσα στον αστικο ιστο?
    Υπάρχει κανενας νόμος που να απαγορευει τα παιδια αυτης της οικογενειας των τσιγγανων που θα μενει υποθετικα μεσα στην περαια να γραφτουν σε ενα σχολειο?
    στην περαια κατοικουν και εργαζονται οικογενειες απο αλβανια και τα παιδια τους ειναι στα ελληνικα σχολεια (τους το απαγορευσε κανενας?).
    υπαρχουν οικογενειες γεωργιανων τσετσενων αρμενων των οποιων τα παιδια πηγαινουν στα ελληνικα σχολεια .
    τους το απαγορευσε κανενας?
    πως ειναι δυνατον να βγαινουν ολοι αυτοι οι δηθεν υποστηρικτες των ROMA να κατηγορουν οσους δεν συμφωνουν μαζι τους οτι ειναι ρατσιστες .
    τους επιστρεφω τον ρατσισμο στα μουτρα.
    Αν ενδιαφεροντουσαν πραγματικα για τους ελληνες τσιγγανους θα προσπαθουσαν να τους βγαλουν απο την μιζερια την βρωμα και την παραβατικοτητα ,απαιτωντας να τους δωθουν τα χρηματα που στελνει η ευρωπαικη ενωση για τους τσιγγανους .
    το προβλημα ομως τοτε θα ειναι οτι ολοι αυτοι οι δηθεν υποστηρικτες τους δεν θα εχουν λογο υπαρξης.και καποιοι δεν το θελουν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.