Κυριακή 29 Μαΐου, οι πρώτοι λουόμενοι έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες της Αγίας Τριάδας. Βρεθήκαμε εκεί και καταγράψαμε την απογοήτευση αυτών που κολύμπησαν στην πλαζ μπροστά από το "Άκτιον". Όχι για τη θάλασσα που ήταν υπέροχη, αλλά για την άθλια εικόνα εγκατάλειψης που συνάντησαν στο άλλοτε ιστορικό αναψυκτήριο που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της παραλίας της Αγίας Τριάδας.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε όλοι αντιληφθεί την κατάσταση που έτεινε να επικρατήσει με δεδομένη την ελλειπή συντήρηση του κτιρίου και την έλλειψη και του ελάχιστου προγραμματισμού εκδηλώσεων, που θα μπορούσε να αναδείξει το άλλοτε στολίδι της παραλίας. Ο ιδιοκτήτης όμως φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται για την καλύτερη δυνατή απόδοση της περιουσίας που βρίσκεται στα χέρια του.
Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του; 
Μα ο Δήμος Θερμαϊκού. Αποτελεί δημοτική περιουσία.
Μια ακόμη περίπτωση όπου διαπιστώνουμε  την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής.
Το κτίριο ήταν μισθωμένο σε πρώην Νομαρχιακό Σύμβουλο (εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο του Ψωμιάδη) και φίλο του Δημάρχου Αλεξανδρή.
Πότε μισθώθηκε; Ποιο ήταν το μίσθωμα; Τι διάρκεια είχε η μίσθωση;
Έληξε κανονικά η μίσθωση; Γιατί δεν ανανεώθηκε; Γιατί δεν βγήκε σε πλειστηριασμό;
Μήπως - όπως διαδίδεται - υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές κι εδώ; Αν ναι, μπορούμε να μάθουμε το ύψος των οφειλών αυτών;
Γιατί αφέθηκε το Άκτιον να γίνει ένα κουφάρι, με σπασμένα παράθυρα, γκρεμισμένα μπετά, σκουριασμένα σίδερα. Γιατί αφέθηκε να λεηλατηθεί; Πεταμένες ξαπλώστρες, σπασμένα καθίσματα, σαπισμένες ομπρέλες, μπάζα πεταμένα, βρώμικη αμμουδιά, αποθήκες ξεκλείδωτες με τρωκτικά και σκουπίδια παντού.
Γιατί αφέθηκε να χαθεί -ουσιαστικά - η φετινή σεζόν; Ποιος θα καλύψει τα διαφυγόντα έσοδα του Δήμου από την μη ενοικίασή του;
Θα τα βάλετε από τους μισθούς σας κύριοι;
Προχωρήσατε σε διεκδίκηση - με απειλή εξώσεων - οφειλομένων μισθωμάτων από άλλες ανάλογες επιχειρήσεις. Αν γίνουν οι εξώσεις θα μεταμορφωθούν σε παρόμοια επιχειρηματικά νεκροταφεία; 
Δεν θα έπρεπε να λάβετε μέριμνα για την άμεση εκμίσθωση του αναψυκτηρίου;
Περιμένουμε με αγωνία και ζωηρό ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας προς τους δημότες.
Και να σας θυμίσουμε ότι η μία από τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες που δόθηκαν για το 2011 (Τέσσερις οι γαλάζιες σημαίες για το Δήμο Θερμαϊκού φέτος. Μήπως είναι και πολλές; ) αφορούν τις διευκολύνσεις που διαθέτει και θα παρείχε το συγκεκριμένο αναψυκτήριο. 
Δείτε τις εικόνες (κάντε κλικ για μεγέθυνση) και πείτε μας θα βραβεύατε την συγκεκριμένη ακτή με δεδομένα τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνει, αν ήσασταν στην θέση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης;








Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ευκαιρία να κατεδαφιστεί 1ον)για να ανοίξει ο χώρος και να γίνει ενιαία η παραλία 2ον)για να απαλλαχτεί η περιοχή από τα πρεζόνια 3ον)θα μπορούσε στη θέση του να δημιουργηθεί ενα ωραιότατο beach volley.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.