Είναι, και το έχουμε ξαναπεί, αναμφίβολα θετική και επαινετέα   η πρωτοβουλία φορέων, συλλόγων και ενεργών πολιτών να συνδράμουν - και ως ένα βαθμό να παρακινήσουν - τη Δημοτική Αρχή  στον καθαρισμό των ακτών.

Πάνω στο δεδομένο αυτών των πρωτοβουλιών, η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, φροντίζοντας να οικειοποιηθεί - ή  ενδεχόμενα και να εκμεταλλευτεί - την προσπάθεια των φορέων συμμετέχει ενεργά (μάλιστα για το σκοπό αυτό αποστέλλει στα τοπικά μέσα και τα σχετικά δελτία τύπου) και με τη διάθεση δημοτικών υπαλλήλων του αλλά και με την παρουσία δημοτικών συμβούλων για την έκδοση των σχετικών πειστηρίων φωτογραφικών ενσταντανέ.
Και ως εδώ θα λέγαμε ότι όλα βαίνουν καλώς, σύμφωνα με τα επικρατούντα πολιτικάντικα ειωθότα και πρακτικές. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να βλέπουμε τα γεγονότα χωρίς να παρεμβαίνουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στον Ακτιβιστή επιχειρούμε να έχουμε μια dubleface  προσέγγιση της πραγματικότητας. Κι αυτή μας οδηγεί να βλέπουμε και λίγο πιο έξω από το κάδρο.
Συμμετέχοντας λοιπόν στο σημερινό καθαρισμό της ακτής από το Θέρος ως το ΚΑΠΠΑ θα πρέπει να αναφέρουμε την πολυπληθή και ενθουσιώδη παρουσία και προσφορά των μελών και φίλων  του ΠΑΟΝΕ, του ΠΕΡΣΕΑ, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, του ΑΙΑΝΤΑ,της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, των Δημοτικών Σχολείων του 2ου Περαίας, 5ου Περαίας και  Ν.Επιβατών, του 1ου Γυμνασίου Περαίας, του ΕΘΟΠΑΚ της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού και φυσικά του ΚΑΠΠΑ. 
Δεν θα αναφέρουμε, αλλά δεν αμφιβάλλουμε καθόλου πως  θα τους "καμαρώσετε" φάτσα-κάρτα στα τοπικά έντυπα, όλους τους ευαισθητοποιημένους Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι περισσότεροι των οποίων έκαναν "περατζάδα" για την αναγκαία φωτογράφιση.
Συμπτωματικά όμως όλοι αυτοί οι κύριοι, δεν φρόντισαν να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.
Δεν φρόντισαν να απομακρύνουν με τις ανάλογες υπηρεσίες και μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος τα μπάζα και τις ογκώδεις ποσότητες  απορριμάτων με τα οποία ήταν "διακοσμημένη" η ακτή στο ύψος του Ακρωτηρίου (δίπλα μάλιστα γινόταν και αγώνας beach handball) αλλά κυρίως η παράπλευρη του δρόμου περιοχή των τσαϊριών.

Μήπως θα έπρεπε να φροντίσετε να απομακρύνετε όλη αυτή τη σαβούρα πριν φωτογραφηθείτε "περιχαρείς" για τη συμμετοχή σας στις δράσεις για το "έτος   εθελοντισμού" και για τη " παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος";


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.