Πολύ καθυστερημένα έρχονται με ρυθμό κατά ριπάς οι διαφοροποιήσεις από κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης και με άμεσο στόχο πλέον τον ΓΑΠ, την αναποφασιστικότητά του αλλά και την ανεπάρκειά του.
Προφανώς έλαβαν πλέον την έγκριση να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που και τον Παπανδρέου θα αποδυναμώσουν αλλά και στο καταρρέον πολιτικό σύστημα θα βάλουν πλάτη.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι εντάσσεται, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου, η αποψινή διαφοροποίηση του Βενιζέλου στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα “και όλα τα θεσμικά ευρωπαϊκά νομοθετήματα” με ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών.Διαφώνησε με την ως τώρα οικονομική πολιτική λέγοντας  ότι “οι στόχοι του Μνημονίου έπεσαν έξω” και ζήτησε μείωση της φορολογίας, κυρίως των επιχειρήσεων.Δεν δίστασε να μιλήσει καθαρά για «πολιτικό πρόβλημα». Και ζήτησε «να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» αφήνοντας αιχμές για την ικανότητα του πρωθυπουργού να…κυβερνά. Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και επιτέθηκε στα συνδικάτα.
Προβληματίζει πλέον η διστακτικότητα του Πρωθυπουργού που δείχνει αναποφάσιστος να αντιδράσει στην ευθεία αμφισβήτηση κορυφαίων συνεργατών του.
Έχει άραγε συμβιβαστεί με τις φήμες που τον φέρουν να έχει χάσει την στήριξη ακόμη και των Αμερικανών φίλων του;
Αναμένεται η επίσημη αντίδρασή του, αν και πιθανά θα θελήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να επιχειρήσει να παρουσιάσει  την παρέμβαση Βενιζέλου ως προτροπή προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Έτσι είναι....αν έτσι νομίζετε !!!


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.