του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

΄Ενας από τους στόχους του ανθρωπιστικού παζαριού που διοργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  1ου Γυμνασίου Περαίας -  εκτός από τα εμβόλια και ρουχισμό που έδωσε στους Γιατρούς του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού  όπου έδωσε εξοπλισμό και το Παιδικό χωριό-Πλαγιαρίου όπου δόθηκαν είδη διατροφής -  ήταν και η βοήθεια προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής.
Μια από αυτές, αποτελούν  εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες , και οι περίπου 400 ρομά του καταυλισμού,  που ζουν υπό άθλιες συνθήκες  στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού.
Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ., καθηγήτρια και μικρό αριθμό μαθητών, επισκέφθηκε και μοίρασε ρούχα στους κατοίκους του καταυλισμού.
Το θέμα της μετεγκατάστασης των κατοίκων  επείγει,  μιας και  για τις νέες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θράκης,  έχει επισήμως και τελεσίδικα επιλεγεί ο χώρος του σημερινού καταυλισμού.
Ο δήμαρχος βρίσκεται  σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες.
 Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν και που έχουν οριστεί  για τις υποδομές  συνοικισμών  των ρομά.
Επίσης ανοικτά παραμένουν τα θέματα του σχολείου και των περεταίρω εμβολιασμών των τσιγγανόπουλων.
Στα  νέα συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου και εταιριών που θα αναλάβουν την μεταφορά μαθητών, θα υπάρχει μέριμνα και γι΄αυτά.
Η Κοινωνική Παιδιατρική έχει αναλάβει την υποχρέωση να επισκέπτεται 2-3 φορές ανά έτος τους καταυλισμούς των ρομά, να ελέγχει την πορεία των εμβολιασμών και να συμμετέχει σ΄αυτούς.
Επείγει να ελεγχθεί όλος ο καταυλισμός με ΜΑΝΤΟUX για φυματίωση.
Η Κοινωνική Παιδιατρική,  έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα στους κρατικούς φορείς,  για την άμεση αποστολή εμβολίων.
Ελπίζουμε με την  αγάπη,  για την οποία  μας τραγουδάει ο κάτοικος κατά την επίσκεψή μας στον καταυλισμό,  στο βίντεο που ακολουθεί  , να λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα υφίστανται και ψάχνουν την λύση τους…


Για σχετικό βίντεο με πρόσφατο εμβολιασμό  των παιδιών ρομά,  εδώ: http://youtu.be/n4eFEfA8Q78
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Μπράβο στο Γιώργο Νικολαϊδη για το βίντεο που τα λέει όλα!

    Το κείμενο έχει και ανακρίβειες:

    "Ο δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες. Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν και που έχουν οριστεί για τις υποδομές συνοικισμών των ρομά. Επίσης ανοικτά παραμένουν τα θέματα του σχολείου και των περαιτέρω εμβολιασμών των τσιγγανόπουλων. Στα νέα συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου και εταιριών που θα αναλάβουν την μεταφορά μαθητών, θα υπάρχει μέριμνα και γι΄ αυτά."

    Ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτε εκτός από να θέλει να τους διώξει παράνομα και να εμποδίζει μαζί με τον περιφερειάρχη την πρόσβαση των παιδιών Ρομά στο σχολείο αρνούμενοι να παράσχουν μεταφορικά μέσα.

    Στις 12/5/2011 υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τρεις τελικές προσφυγές για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά της Περαίας, της Λαμίας και της Ανθήλης (Λαμίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Λαζαρίδης14 Μαΐου 2011 στις 10:13 μ.μ.

    Ο ρόλος του "παρατηρίου" και του εκπροσώπου του είναι γνωστός. Η Περαία είναι στοχοποιημένη χρόνια τώρα και όχι άδικα.
    Σήμερα όμως, θα περίμενα από οποιονδήποτε μη καποπροέραιτο να ανγνώριζε την προσπάθεια που γίνεται για να διευθετηθούν τα προβλήματα των ΡΟΜΑ της περιοχής μας. Αναρωτιέμαι: άφησε ο εκπρόσωπος του "παρατηρίου" σχόλιο και στην ανάρτηση για τον εμβολιασμό των μικρών ΡΟΜΑ από τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού κι αν όχι γιατί άραγε; Δεν γνωρίζει για τις συναντήσεις Αλεξανδρή, Γιουτίκα, Ψωμιάδη για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα της μόνιμης εγκατάστασης των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, ή έτσι αβασάνιστα τις ξεπερνά;
    Επειδή κάποιοι κάνουν πολιτική, κάποιοι άλλοι διαχειρίζονται εκατομμύρια και κάποιοι τρίτοι κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά δεν πήγαν ακόμη σχολείο, καλό είναι να ξέρουν οι αναγνώστες του ακτιβιστή ότι μόνο ο Δήμος Θερμαϊκού δεν ευθύνεται για αυτό.
    Ας σταματήσουμε λοιπόν τα παιχνίδια στην πλάτη αυτών των ανθρώπων.
    Πέρα από την προσπάθεια που καταβάλω κι εγώ, ως αντιδήμαρχος που χειρίζομαι το συγκεκριμένο θέμα, διατηρώ κι έναν επιπλέον λόγο να με δυσαρεστούν παρόμοιες παρεμβάσεις. Δεν ανακάλυψα τους ΡΟΜΑ μέσα από το νέο μου θεσμικό ρόλο αλλά τους συμπαραστάθηκα μέσα από το έντυπό μου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι συνεργάτες της "Π" ήταν οι μόνοι που έκαναν επανελλειμένα ρεπορτάζ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα των ΡΟΜΑ και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που λέγαμε ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο και μάλιστα, τα κείμενά μας τα "χρησιμοποιούσε" το "παρατηρητήριο στις λογής αναφορές του.
    Για να μην ανησυχούν κάποιοι 'ευαισθητοποιμένοι" φίλοι μας, ο Δήμος έχει συμπεριλάβει ήδη το δρομολόγιο που απαιτείται για να μεταφέρει τα παιδιά του καταυλισμού στα σχολεία τους σε αυτά που θα βρίσκονται στην προκήρυξη της σχετικής δημοπράτησης κι αυτό από υπευθυνότητα κι όχι γιατί κάποιοι μας επιδότησαν με εκατομμύρια ευρώ για να το κάνουμε.
    Με εκτίμηση
    Γιώργος Λαζαρίδης
    Αντιδήμαρχος Τοπικής οικονομικής Ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς το Ελληνικό παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

    Εικάζω πως το σχόλιο του Παρατηρητηρίου το υπογράφετε εσείς κ. Δημητρά.

    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το βίντεο που ανήρτησα.
    Στόχο έχω πάντα να αναδεικνύω την πραγματικότητα ΟΠΟΙΑ κι αν είναι αυτή, «ευχάριστη» είτε «δυσάρεστη» . Κι΄αυτό γιατί μονον έτσι λύνονται τα προβλήματα της ζωής και όχι με την μέθοδο της υπεκφυγής που εφαρμόζουν ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ οι εκάστοτε πολιτικοί μας και κατάντησαν την Ελλάδα εδώ που την κατάντησαν…

    Οι πληροφορίες για την σύνταξη του συνοδευτικού του βίντεο άρθρου μου,
    μου εδόθησαν δια στόματος Δημάρχου, Αντιδημάρχου κ. Λαζαρίδη και (του
    ιατρικού σκέλους) από την παιδίατρο και δημοτική σύμβουλο κα. Φαρίνη, κατά την επίσκεψή μου στο Δημαρχείο και στο ΙΚΑ Περαίας την προηγουμένη ημέρα της ανάρτησης.

    Επειδή όμως κ. Δημητρά βλέπω να χωρίζει τεράστια απόσταση το "Ο δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες « του άρθρου μου, από το «Ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτε εκτός από να θέλει να τους διώξει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και να εμποδίζει μαζί με τον περιφερειάρχη την πρόσβαση των παιδιών Ρομά στο σχολείο αρνούμενοι να παράσχουν μεταφορικά μέσα» του σχολίου σας, σας καλώ σαν δημότης πλέον του Δήμου Θερμαϊκού, να τεκμηριώσετε τον ισχυρισμό σας. Ενημερώστε μας για το «ΠΟΥ» στηρίζετε το «ΠΑΡΑΝΟΜΑ».
    Εχετε στοιχεία για τον ισχυρισμό σας που δεν γνωρίζουμε εμείς;

    Η καλοπροαίρετη και διαρκής προσπάθεια του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου προς την επίλυση του θέματος, νομίζω είναι εμφανής και επαινετέα.

    Με εκτίμηση
    Γιώργος Νικολαϊδης (gnborn2shoot)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Εξωση» σε 60 οικογένειες Ρομά στο δήμο Θερμαϊκού
    Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=88110

    (...)

    «Να αποχωρήσουν!»

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, επισημαίνει την ανάγκη οριστικής και άμεσης αποχώρησης των οικογενειών. «Οσο ανθρωπιστικά κι αν βλέπουμε το ζήτημα, η αλήθεια είναι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καταληψίες και πρέπει να αποχωρήσουν. Τους έχουμε ζητήσει να φύγουν οικειοθελώς, αλλά, αν συνεχιστεί αυτή η καθυστέρηση, φοβάμαι ότι μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε δραστικά μέτρα για την απομάκρυνσή τους», δηλώνει.

    Σε ό,τι αφορά το θεμα της μεταφορας των μαθητων στα σχολεια τα παραπανω κειμενα επιβεβαιωνουν την καταγγελια μας, οτι τα παιδια στερουνται εκπαιδευσης φετος λογω απουσιας μεταφορικου μεσου παρα τα αλλεπάλληλα έγραφα που εστειλε σε Δημο και (τοτε) Νομαρχια η αρμοδια περιφερειακη διευθυνση εκπαιδευσης.

    Σε αυτα ας προσθεσουμε και την επισης παρανομη απορριψη αιτησεων μεταδημοτευσης Ρομα.

    Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης: Αρνείται τη μεταδημότευση 400 Ρομά
    10:07 - Τετ 28/07/2010,
    http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-400-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC


    Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής: «Είναι καταπατητές της έκτασης, όπου έχουν στήσει τον καταυλισμό…Κλέβουν και οικοδομικά υλικά…Καίνε και καλώδια…Μέχρι και εμένα έχουν κλέψει, αλλά δεν το κατήγγειλα…Ξέρετε, έχουν παραβατική συμπεριφορά». Αυτο αποκαλειται ρατσιστικος λογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://panosz.wordpress.com/2011/04/12/roma-6/

    Όσο για την “οριστική” εγκατάσταση των Ρομά της Περαίας, προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να μείνουν εκεί που βρίσκονται, αλλά όχι ΟΠΩΣ βρίσκονται. Ο δήμος μπορεί να τους παραχωρήσει την απαιτούμενη έκταση, δημιουργώντας παράλληλα τις υποδομές: φως, νερό, τηλέφωνο, αποχέτευση, δρόμοι. Και η Περαία συνολικά να τους εντάξει στους κόλπους της (παιδεία, υγεία, φροντίδα ηλικιωμένων).

    Δε φαντάζομαι να πει κανείς ότι οι φοιτητές δεν θα θέλουν να έρθουν στο ΠΑΜΑΚ επειδή παραδίπλα θα υπάρχουν “γύφτοι”…

    http://panosz.wordpress.com/2010/07/26/rom-2/

    *

    Εκτός από τη συγκεκριμένη περιοχή (στα «Τσαϊρια») ο δήμος διαθέτει και άλλες εκτάσεις, λίγο παραπέρα, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την οριστική στέγαση των Ρομά.

    *

    Δείτε κι αυτό:

    http://panosz.wordpress.com/2010/09/23/roma-4/

    ___________________

    Αδιέξοδο για τους Ρομά της Περαίας
    Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Απριλίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=88884

    Ως μόνη λύση για την ομάδα των ανθρώπων που θεωρείται από όλους ανεπιθύμητη, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων - Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, προκρίνει την παραμονή τους στην περιοχή στην οποία έζησαν όλα αυτά τα χρόνια. «Από τη στιγμή που δεν τους θέλει κανένας δήμος, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στον καταυλισμό τους. Αυτοί οι άνθρωποι άλλωστε μετρούν πάνω από 25 χρόνια στην περιοχή και ο δήμος Θερμαϊκού στον οποίο ζουν και εργάζονται όλα αυτό το διάστημα δεν έπρεπε ποτέ να παραχωρήσει την έκταση στο ΠΑΜΑΚ», καταλήγει.

    _________________________

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=88110

    Μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το οικόπεδο, έκτασης 100 στρεμμάτων, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι αθίγγανοι καλούνται να μετακομίσουν άμεσα, αλλά κανένας φορέας δεν προτίθεται να παραχωρήσει έκταση για τη μετεγκατάστασή τους.

    Ηδη η πρώτη κρούση προς το δήμο Δέλτα είχε αρνητικό αποτέλεσμα. «600 οικογένειες Ρομά διαβιούν εδώ και χρόνια στις δημοτικές ενότητες Αξιού, Εχεδώρου και Χαλάστρας και αποτελούν μέρος του κοινωνικού ιστού. Η προτεινόμενη μετεγκατάσταση κι άλλων οικογενειών στο δήμο Δέλτα και μάλιστα ξένων ως προς τον υφιστάμενο πληθυσμό θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα και αντιδράσεις», απάντησε ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, στην επιστολή των Οικολόγων Πράσινων.

    ________________________

    Δικα μας σχολια:

    Ο Δήμαρχος Δέλτα διατυπωνει ρατσιστικο λογο φυσικα.

    Η προταση για αξιοποιηση χωρου του Δημου Θερμαϊκου για αξιοπρεπεη εγκατάσταση των Ρομά που αναφεέρεται παραπάνω είναι η ενδεδειγμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι συνεργάτες της "Π" ήταν οι μόνοι που έκαναν επανελλειμένα ρεπορτάζ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα των ΡΟΜΑ και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που λέγαμε ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο και μάλιστα, τα κείμενά μας τα "χρησιμοποιούσε" το "παρατηρητήριο στις λογής αναφορές του."

    Όντως. Κια να τι ελεγε ένα απο αυτά:


    ΡΟΜ
    Ζουν δίπλα μας και είναι τόσο μακριά μας!
    http://www.e-peraia.gr/printArticle.asp?NewsID=27

    "Π: Αυτοβούλως έχει ενδιαφερθεί κανένας Δήμαρχος για την κατάσταση σας;

    Πρ.: Τον μοναδικό που θυμάμαι να έδειξε λίγο ενδιαφέρον για εμάς και αυτός βέβαια για τους δικούς του λόγους ήταν ο Αντώνης ο Ματζάρης. Ενώ από τους σημερινούς Δημάρχους δεν ενδιαφέρεται κανένας. Από τον Δήμαρχο του Θερμαϊκού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Ούτε πως ζούμε, ούτε αν ζούμε. Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ο Δήμαρχος της Μίκρας δεν ασχολήθηκε πότε ουσιαστικά μαζί μας, το ίδιο και ο Δήμαρχος της Μηχανιώνας. Ο Δήμαρχος της Θέρμης ενώ υπάρχει λύση μας την στερεί."

    Διευκρινιζουμε πως από τη μια ο Δήμαρχος δεν άλλαξε έκτοτε και από την άλλη εκπροσωπούμε νόμιμα τον αναφερόμενο Πρόεδρο (και το ξερει αυτο ο Δήμος άρα και οι Αντιδημαρχοι του) που ειναι και απο αυτούς στους οποίους ο Δήμος αρνήθηκε τη μεταδημότευση.

    Επίσης:

    Τι γίνεται με το ζήτημα των Ρομά;
    http://activistika.blogspot.com/2011/05/blog-post_3870.html

    Με τον τίτλο «Δημοσιεύματα για την απομάκρυνση των Ρομά από τα Τσαΐρια» διαβάσαμε άρθρο στο έντυπο «ΠΕΡΑΙΑ», με το οποίο επιχειρείται - με αφορμή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα – να αντικρούσει απόψεις που εκφράστηκαν σ’ αυτά και οι οποίες ήθελαν τους Ρομά της Περαίας να βρίσκονται «υπό διωγμόν».

    Είναι αλήθεια πως δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μας τα αναφερόμενα δημοσιεύματα, αλλά μας δημιούργησε απορίες και κακή εντύπωση που με το άρθρο γίνεται προσπάθεια να κατηγορηθούν (ότι «δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν») άτομα «που κατέθεσαν σχόλια ανθρωπιστικού περιεχομένου, πολλά από τα οποία ουδέποτε ασχολήθηκαν με τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Παράγραφος που επιχειρεί να αναδείξει το ενδιαφέρον του αρθρογράφου και παράλληλα να καταδείξει το «ύποπτο» της κατάθεσης σχολίων και άποψης για το συγκεκριμένο θέμα από ευαισθητοποιημένους πολίτες (έχουμε ειδικές αυθεντίες ;)
    Αντίθετα όμως μπορούμε να βεβαιώσουμε για προτάσεις που κατατέθηκαν (χωρίς όμως να τεθούν σε ψηφοφορία), σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από συμβούλους της Διοίκησης Αλεξανδρή και ζητούσαν να κινηθεί διαδικασία εξώσεων στους Ρομά, ώστε να μπορέσει να δοθεί, το ταχύτερο δυνατόν, ελεύθερος ο χώρος των 100 στρεμάτων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

    ____________________

    Σχόλιό μας: Ο γράφων τα παραπάνω είναι κατόικος και ακτιβιστης (όπως αυτοπροσδιορίζεται) του Δήμου Θερμαϊκού ενώ το έντυπο "Περαία" είναι το επικαλούμενο "έντυπό μου" του Γιώργου Λαζαρίδη, Αντιδήμαρχου Τοπικής οικονομικής Ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να προσθέσω στις αγνές προθέσεις ,των συμπολιτών μας που πασχίζουν να βοηθήσουν τους ΡΟΜΑ,
    πιέζοντας την δημοτική αρχή να τους αφήσει να μείνουν για πάντα στην έκταση που καταπάτησαν και μάλιστα θα έλεγα να αυξήσει και άλλο τα δημοτικά τέλη ,για να μπορέσει να τους κάνει σπίτια και ότι άλλο χρειάζονται για να έχουν μια άνετη διαβίωση στην περιοχή μας.
    Τι να το κάνουμε το πανεπιστήμιο στην περιοχή μας? μήπως θα δώσει μια ώθηση στην ποιότητα ζωής και στην οικονομική ανάπτυξη ?
    Δεν νομίζω.
    Μάλιστα στην αγωνία των συμπαραστατών των ΡΟΜΑ θα προσέθετα και θα έλεγα να ζητούσαμε όλη η περιοχή στα ΤΣΑΙΡΙΑ να γίνει κέντρο περίθαλψης μεταναστών ,μην τυχόν και μας πούνε ρατσιστές .
    Φυσικά η αρχή έγινε με τους γυφτοβουλγαρους κλεφταράδες που ζουν και …..εργάζονται τα τελευταία χρόνια ξελαφρώνοντας μας από χρήματα ώστε να μην έχουμε το άγχος μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ και χάνοντας τα χρήματα μας την αξία τους
    Επίσης αν ζητούσαμε να έρθουν και μερικά κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών και επαγγελματικής αποκατάστασης πρώην φυλακισμένων θα ήταν το ιδανικό σενάριο για να εκτοξευτεί η ανάπτυξη του δήμου μας στα ύψη.
    Δηλαδή δεν κατάλαβα η Αθήνα ,η Πάτρα ,η Ηγουμενίτσα και κάποια ακριτικά νησιά, τι παραπάνω έχουν από εμάς που έχουν γεμίσει από κάθε καρυδιάς καρύδι και φοβούνται να ξεμυτίσουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους?
    Μέχρι όμως να γίνουν οι υποδομές από τον δήμο θα παρακαλούσα τους ευαίσθητους συμπολίτες μας να αφήσουν στην άκρη τις κάμερες και τα χαμόγελα και ας αρχίσουν να δέχονται έστω στην αρχή μια φορά την εβδομάδα στα σπίτια τους τα τσιγγανοπουλα και όποια άλλα αλλοδαπά παιδάκια χρήζουν της συμπαράστασης μας και να τους προσφέρουν ένα ζεστό πιατάκι φαι στο τραπέζι τους,να τα βάζουν να παίζουν με τα παιδάκια τους ,να τα λούζουν στις μπανιέρες τους ,ε άμα τα κάνουν και ένα καλό ξεψείρισμα ,τότε ναι μπορώ να πω ότι πετύχανε το απόλυτο της ανθρωπιάς,

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.