Γράφει η Τζένη Τσοπάνογλου
Τη δική τους σφραγίδα έβαλαν το φετινό Πάσχα οι ενοχλητικοί μικροσκοπικοί επισκέπτες μας απαιτώντας δυναμικά το μερίδιό τους στο Πασχαλινό γεύμα.
Η παρουσία τους συνεχής, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τίμησε τα ήθη και τα έθιμά μας με τις αδιάλειπτες επιθέσεις τους, αφήνοντας έντονα τα ίχνη από το φαγοπότι τους στα σημάδια που δημιουργούσαν.

Η γκρίνια δε που ακολούθησε ήταν αναμενόμενη και για τις φαγουρομολυσματικές επιδράσεις αλλά πιο πολύ για την ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ  μιας δυσάρεστης πραγματικότητας που κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να βιώνουμε εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων. Ειδικά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι ανυπόφορη μιας και οι ιπτάμενοι "βρυκόλακες" έχουν μεταλλαχθεί και δεν τους πτοούν πλέον τα συνηθισμένα μέσα απώθησης (φιδάκια, αλοιφές κλπ). Επιπλέον οι κίνδυνοι των μολύνσεων είναι υπαρκτοί.
Τα περισινά κρούσματα είναι ακόμα χαραγμένα στις μνήμες μας, απειλώντας να ξαναφέρουν το φόβο και τον πανικό στη ζωή μας.
Τι περιμένουμε λοιπόν για να δράσουμε; Στο πεδίο μάχης των αυλών και των σπιτιών μας προς το παρόν, πέφτει υπομονή και η αντοχή μας. Για την ευχαρίστηση που προσφέρει μια βόλτα στην ύπαιθρο, για την ικανοποίηση από τη συνεύρεση φίλων στα μπαλκόνια, στις αυλές, στις παραλίες και οποιεσδήποτε απολαύσεις προσφέρει η επαφή με τη φύση καλούμαστε να καταβάλουμε τον φόρο αίματος που αναλογεί. Το τίμημα όμως που μπορεί να κληθούμε να πληρώσουμε αύριο μπορεί να είναι βαρύτερο. Γι αυτό θα πρέπει οι υπεύθυνοι να κάνουν κάτι τώρα (τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών έπρεπε να είχαν ήδη εφαρμοστεί) επειδή το προλαμβάνειν είναι πάντα προτιμότερο από το θεραπεύειν.
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟΠΟ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πραγματικά τι να πει κανείς για αυτή την κατάσταση...Κάθε χρόνο και χειρότερα.Πρώτα αδιαφορούν και μετά δείχνουν υπερβάλοντα ζήλο ψεκάζοντας μας με οτιδήποτε για να μην τα τινάξουμε...όπως πέρυσι!

    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.