Για άλλη μια φορά ξεχείλισαν τα φαινόμενα παρακμής και εικόνας παιδικής χαράς που παρουσιάζει το νέο σχήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού.
Και φυσικά το μερίδιο της πλήρους απογοήτευσης   μας το παρέχει εν αφθονία μια παραζαλισμένη και ασύντακτη διοίκηση, που χωρίς σχέδιο, όραμα αλλά και ρεαλισμό (όπως και δικά της στελέχη δεν διστάζουν να παραδεχθούν μέσα στις συνεδριάσεις) δίνει την αίσθηση ότι  ούτε μπορεί, ούτε γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Και το χειρότερο μας αποκαλύπτει πως είναι δέσμια τόσο των εσωπαραταξιακών αντιθέσεών της αλλά και της ατολμίας της, ούτως ώστε να υποβιβάζεται σε ένα κακό διαχειριστή της καθημερινότητας.

Μια διοίκηση που δεν θεωρούμε ότι έχει - παρά τις όποιες προθέσεις (;) της - τη δυνατότητα να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να οδηγήσει τους πολίτες στην αισιοδοξία και τον καταχρεωμένο Δήμο στην αποφυγή της αναπόφευκτης πλέον επιτήρησης.
Μιας Διοίκησης άτολμης και αδύναμης να προχωρήσει σε υπερβάσεις.
Μιας Διοίκησης που φρόντισε και με την κατάθεση του προϋπολογισμού, όπως πριν και με την αύξηση των δημοτικών τελών, να χαρατσώσει τους δημότες της - με την πολιτική της άδικης έμμεσης φορολόγησης ή άντλησης εσόδων αντί να φροντίσει να εισπράξει τις υποχρεώσεις των μεγαλοοφειλετών που φροντίζει να  καλύπτει. 
Μιας διοίκησης που λειτουργεί κατά το βλέποντας και κάνοντας, αντί να σχεδιάζει το αύριο.
Μιας διοίκησης που σπαταλά περισσότερο χρόνο σε συζητήσεις για τις επιδοτήσεις αθλητικών σωματείων παρά για το ακρογωνιαίο ζήτημα της επιβίωσης του Δήμου.
Ίσως της είναι ευκολότερο και αποδοτικότερο να δίνει 75.000 ευρώ σε ομάδες που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εκμαιεύοντας έτσι τη σιωπή των παραγόντων (και μέσω αυτών μερίδας των γονέων ή οπαδών).
Υπερψηφίστηκε λοιπόν χθες ο προϋπολογισμός για το 2011 που φτάνει στα 40 παρά κάτι εκατομμύρια. Ισοσκελισμένος - όπως παραδέχτηκε ο εισηγητής Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κούτουκας - με αμφίβολα τα έσοδα από ένα δάνειο (2.500.000 ευρώ) που ενδεχόμενα δεν συναφθεί. Ποια τράπεζα αλήθεια - σε τέτοιους καιρούς - θα δώσει δάνειο σε ένα καταχρεωμένο δήμο;
Στον αέρα λοιπόν.... και με ανοιχτή την πιθανότητα (μάλλον τη βεβαιότητα) της ταχείας τροποποίησής του.
Αναμφίβολα σε μικρότερο ύψος (πιο ρεαλιστικό τον χαρακτήρισε ο εισηγητής) από το άθροισμα των αντίστοιχων περσινών προϋπολογισμών των τριών προγονικών   Δήμων, που ήταν 63 εκατομμύρια. Και επιχαίρει η διοίκηση λέγοντας ότι κάνει περικοπές εξόδων, ευελπιστώντας παράλληλα σε αύξηση των εσόδων. Έσοδα που αναζητά από τους δημότες. Δημότες με περιορισμένα πλέον τα εισοδήματά τους, δημότες υποαπασχολούμενους, δημότες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, δημότες ανέργους.

Και απέναντι στην "κακή" διοίκηση τί;

Μια τριχοτομημένη αντιπολίτευση, με διαφορετικούς προσανατολισμούς και πιθανές δεσμεύσεις ή και εξαρτήσεις (συμψηφισμοί ;;;;)
Μήπως είναι τραβηγμένο να μιλάμε για συμψηφισμούς και εξαρτήσεις όταν η εισήγηση αναφέρεται σε πελατειακές σχέσεις των πρώην Δημάρχων (προφανώς εξαιρεί τον Αλεξανδρή - αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει) και ο κ. Οικονομίδης σπεύδει να την στηρίξει και να την υπερψηφίσει  λέγοντας ότι "δεν αβαντάρει κανένα" και ότι "ο προϋπολογισμός δεν έχει δόλο". Και παράλληλα να ρίχνει τα βέλη προς τον Μαυρομάτη και τα άνθη στον Αλεξανδρή. Και κείνος με τη σειρά του να τον ευχαριστεί (αυτός είναι πολιτικός πολιτισμός...)

Μήπως είναι λάθος να αποδίδουμε προθέσεις ανεξαρτητοποίησης στον κ. Παράσχου, από την προεκλογική σύζευξη του  με τον κ. Μαυρομάτη; Γιατί εδώ μπορεί οι βολές να ήταν και προς τις δύο κατευθύνσεις αλλά αίσθηση έκανε η επίθεση προς τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ με την κατηγορία ότι κάνει στείρα αντιπολίτευση και αντιπολίτευση για τις εντυπώσεις. Η αγωνία του κ. Παράσχου να κατοχυρώσει τη αποστασιοποίησή του από τον πρώην φίλο του - αλλά και άλλες πληροφορίες που διασταυρώνουμε - μεταφράζονται μάλλον σε απογοήτευση προς αυτόν. Και στην κατακλείδα καταψήφισε τον προϋπολογισμό, εξαιρώντας όμως τις δαπάνες μισθοδοσίας και του τεχνικού προγράμματος.

Η κα Μόραλη (με γενική πολιτική τοποθέτηση, αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία για τις ομάδες ανέργων και υποαπασχολημένων) αλλά και ο κ. Παραδείσης (που ζήτησε θεραπεία σοκ μιλώντας για πιθανή εκποίηση δημοτικής περιουσίας) καταψήφισαν όπως και η παράταξη του κ. Μαυρομάτη, ο οποίος έκανε ίσως την πιο εμπεριστατωμένη τοποθέτηση εντοπίζοντας ελλείψεις - τρύπες στο κοινωνικό πρόσωπο του προϋπολογισμού, κατακρίνοντας ως ανέφικτες τις προβλέψεις για τα έσοδα και στηλιτεύοντας  κατηγορίες δαπανών ( δημόσιες σχέσεις, νομική υποστήριξη κλπ)

Αίσθηση έκανε η διαφοροποίηση των κκ Ασθενίδη και Αθανασιάδη από την παράταξή τους. Ο πρώτος δε δίστασε να προτείνει ακόμη και περιορισμό των δαπανών μισθοδοσίας σε συνδυασμό με μείωση προσωπικού και ο δεύτερος με την επίθεση προς τον κ. Οικονομίδη καταλογίζοντάς του  ευθύνες για τις ανείσπραχτες οφειλές λόγω  πελατειακών  σχέσεων. Στο δια ταύτα όμως  υπερψήφισαν την εισήγηση, αναλώνοντας την εσωτερική αντιπολιτευτική τους πρακτική στην καταψήφιση  της πρότασης για διάθεση  κονδυλίων σε αθλητικούς συλλόγους.

Θέμα που μπήκε εμβόλιμα από τον κ. Βασιλειάδη. Απόφαση με την οποία "μοιράστηκαν",  μέσω της δικαιολόγησης εξόδων συντήρησης γηπέδων, 75.000 ευρώ στα σωματεία και ω του θαύματος όλοι παραδόξως ομονόησαν. ΚΑΠΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Χώροι που δίνουν ψηφαλάκια. Πως να εναντιωθούν οι πολιτικάντηδες;
Που είναι οι πολιτικοί άνδρες που θα θέσουν πάνω από όλα την ανάπτυξη μαζικού λαϊκού αθλητισμού;
Που είναι αυτοί που θα κάνουν τις ρηξικέλευθες προτάσεις για δωρεάν δημοτικό αθλητισμό στα γήπεδα του Δήμου και με χωρίς κόστος επίβλεψη και εκγύμναση από προπονητές ;
Μέχρι πότε θα "αρμέγονται" τα 300άρια των γονέων από τις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ που ουσιαστικά λειτουργούν σαν αιμοδότες των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ;
Τα παιδιά θα πρέπει να γυμνάζονται σε χώρους που πλήρωσαν οι δημότες με τις εισφορές τους. Αυτό είναι υποχρέωση του Δήμου. Αθλητικοί χώροι στους δημότες για λαϊκό αθλητισμό.
Και αντ' αυτού επιδοτούμε και τα "ανοίγματα" ομάδων από τα πενιχρά και άθλια οικονομικά του Δήμου. Γιατί σίγουρα κάποια από τα χρήματα που θα δοθούν για συντηρήσεις γηπέδων θα πάνε σε τρύπες των Σωματείων (Αθανασιάδης).

Υπάρχει όραμα; Υπάρχει άλλη σκέψη και πρόταση; Υπάρχει διάθεση;
Ποιος; Που; Πότε;

Ηχητικά στιγμιότυπα:
Αλεξανδρής

Μαυρομάτης
Δημοσίευση ανάρτησης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. κύριε Ιβάνοβιτς,
    με ενδιαφέρον διάβασα τα σχόλιά σας, για τα οποία θα ήθελα να καταθέσω και τις δικές μου απόψεις. Ξεκινώντας από το τέλος, θα συμφωνήσω αβίαστα με τις θέσεις σας για μαζικό αθλητισμό και χρήση των δημοτικών γηπέδων από τους δημότες. Θα διαφωνήσω όμως με την αυθαίρετη εκτίμησή σας ότι τα χρήματα που αποφασίστηκε χθες να δοθούν στα αθλητικά σωματεία αφορούν επιχορηγήσεις τους. Με εξαίρεση την οικονομική ενίσχυση της Επανομής, όλα τα υπόλοιπα ποσά αφορούν δαπάνες συντήρησης των γηπέδων. Δεν φαντάζομαι να αμφισβητείτε ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου η συντήρηση των γηπέδων του; Ερχόμενος στον προϋπολογισμό, δεν μπορώ να αντιληφθώ που εντοπίσατε νέο "χαράτσωμα" των δημοτών! Εκτός βέβαια εάν αναφέρεστε στην προσπάθεια της Διοίκησης να εισπράξει τα εκατομύρια των ανείσπραχτων μέχρι σήμερα βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και δημοτών. Μα εσείς εγκαλείτε την σημερινή διοίκηση όταν γράφετε ότι δεν το κάνει! Μάλιστα, όταν αμφισβητεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ο ίδιος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ποιό μήνυμα περνάμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο; Τέλος, αναφερόμενος στο ύψος του προϋπολογισμού, πολύ σωστά κατά την άποψή μου κινήθηκε στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Το γεγονός ότι ακούστηκαν πυροτεχνήματα περί εκποίησης ακίνητης περιουσίας ή μείωσης της μισθοδοσίας θα ήμουν πρόθυμος να τα συζητήσω από τη στιγμή που θα διαμορφωνόταν και το νομοθετικό πλαίσιο που θα τα προέβλεπε. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του Δήμου, εκτίμηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στο σύνολό της, είναι ότι πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα στην κατεύθυνση της αύξησης των εσόδων του Δήμου, η οποία αποτελεί αναγκαία συνθήκη επιβίωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με ταυτόχρονη προσπάθεια σε τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την είσπραξη των τρεχουσών και των βεβαιωμένων οφειλών. Η δεύτερη στην αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και σε νέες πηγές εσόδων. Ήδη συζητείται το ενδιαφέρον κάποιων εν δυνάμει επενδυτών, τακτοποιούνται εκκρεμότητες με δημοτικά ακίνητα ώστε να προχωρήσουμε άμεσα, τις επόμενες ημέρες, σε δημοπρασίες και έχουμε προχωρήσει τη σύσταση του λιμενικού γραφείου του Δήμου μας σε βαθμό που σύντομα θα προσφέρει νέα έσοδα στα δημοτικά ταμεία. Είναι δικαίωμά σας λοιπόν να προδικάζετε το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της Διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα, είναι υποχρέωσή μας να εργαστούμε σκληρά για να σας διαψεύσουμε.
    με εκτίμηση
    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ιβάνοβιτς,
    Με αφορμή τα σχόλια σας για τη στάση μου στο ζήτημα του προυπολογισμού, και τα σχόλια περι "διαφοροποίησης" και "εσωτερικής αντιπολιτευτικής πρακτικής" θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:
    Πολιτεύομαι με απόψεις συγκεκριμένες που βασίζονται σε πολιτικές αρχές αδιαπραγμάτευτες. Στο ζήτημα του προυπολογισμού προφανώς και δε διαφοροποιήθηκα καθώς υπερψήφισα την εισήγηση χωρίς σχόλια ή επιφυλάξεις. Πού γίνεται αντιληπτή η διαφοροποίηση; Ως δημοτικός συμβουλος και ως όφειλα, σε αντίθεση με μονίμως άφωνους συναδελφους μου,εξέφρασα πάγιες θέσεις μου, που αφορουν στα δημόσια οικονομικά, και υπερθεμάτισα στην λήψη μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών. Το γεγονός οτι η διοίκηση στην οποία συμμετέχω και στηρίζω με την στάση μου και την ψήφο μου, δεν υιοθετεί τις συγκεκριμένες αυτές απόψεις ειναι ζήτημα αντίληψης, και εν πάσει περιπτώσει, όλα κρίνονται εκ τους αποτελέσματος.
    Όσο αφορα την "αντιπολιτευτική πρακτική", όπως μάλλον βαπτίζετε την έκφραση κάθε διαφοροποιημένης γνώμης μέσα σε μια πολιτικά ετερόκλητη παράταξη, σας υπενθυμίζω οτι η παράταξη με την οποία εκλέχθηκα δύο φορές με δέχεται με τις θέσεις μου αυτες, και το ζήτημα τελειώνει εκεί.
    Οσο αφορά, τέλος, το ζήτημα των δύο εισηγήσεων για χρηματοδότηση σωματείων, ειναι πάγια πολιτική θέση μου η αντίθεση με κάθε είδους κρατικής επιχορήγησης προς ιδιώτες. Για το συγκεκριμένο θέμα τηρώ όλα τα χρόνια την ιδια συγκεκριμένη στάση, και προτιμώ να παραμέινω πολιτικά έντιμος και συνεπής, παρα πρόσκαιρα να γίνω αρεστός σε μικροσυμφέροντα και παρέες, που συζητούν πίσω απο κλειστές πόρτες.
    Είναι προφανές οτι στην ανάρτηση σας, τεχνιέντως αποκρύπτετε οτι στις δύο αποφάσεις με τις οποίες εκταμιεύονται απο το δημοτικό ταμείο ποσά άνω των €70.000, ο γράφων μειοψήφησε. Θα μπορούσα να είμαι αναλυτικότερος για τα θέματα που έθεσα στο δημοτικό συμβούλιο, για το λόγο για τον οποίο μειοψήφησα, για το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων και το καθεστώς που διέπει την αδιαφανή λειτουργία τους, αλλά τηρώντας τους κανόνες της συζήτησης, θα κλείσω εδώ το ήδη μακρύ σχόλιο μου, με επιφύλαξη να επανέλθω εφόσον τύγχάνω φιλοξενίας.
    φιλικά,
    Θέμης Ασθενίδης, δημοτικός σύμβουλος
    ΥΓ Προς τον συνάδελφο Γιώργο Λαζαρίδη και σε ότι με αφορά το παραπάνω σχόλιο του περι απόψεων "πυροτεχνημάτων" που εξέφρασα, να υπενθυμίσω πως τις θέσεις αυτές που εκφράζω δεν τις διατύπωσα πρώτη φορά σήμερα. Η θέση μας και η στάση μας μας ακολουθεί και μας χαρακτηρίζει, και στη σύντομη θητεία μου στα δημοτικά έδρανα φρόντισα να κάνω γνωστές δημόσια τις δικές μου θέσεις, και προς αυτές παραμάνω περήφανα συνεπής. Επιπλέον και για θεραπεία της άγνοιας, τόσο η εκποίηση ακινήτων, όσο και η μείωση μισθών και προσωπικού καλύπτονται επαρκώς ήδη απο την κείμενη διοικητική νομοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ.
    ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ -ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Κ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ)ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ .
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ?
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ?
    ΑΦΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ?
    ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΟΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΕ ΧΟΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ?
    ΔΩΣΕΤΕ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ.
    ΠΕΣ ΜΟΥ Κ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΚΑΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΣΕΙΣ.
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο Κ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
    ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΥΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΡΟΠΩΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.
    ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΙΛΑΤΕ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟ ΕΙΤΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΕΙΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ?
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ?
    ΕΓΩ ΠΡΟΔΙΚΑΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΑΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΑΝΟΜΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΙΛΑΣ?Ο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ?ΣΤΟ ΠΑΛΛΙΡΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ,ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ?
    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ .ΛΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΙΓΑ.
    ΟΙ ΦΑΤΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΒΟΥΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΠΩΣ ΒΟΥΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΕΙΔΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΛΑΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ
    Και αντ' αυτού επιδοτούμε και τα "ανοίγματα" ομάδων από τα πενιχρά και άθλια οικονομικά του Δήμου. Γιατί σίγουρα κάποια από τα χρήματα που θα δοθούν για συντηρήσεις γηπέδων θα πάνε σε τρύπες των Σωματείων (Αθανασιάδης).
    Ο Κ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΤΙΑΞΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΝΕ ,ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΕΡΑΙΑΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?
    ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΠΙΣΜΑΤΟΣ -ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΕΡΑΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ Κ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
    ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.